Председателят на МКК в Благоевград: Случилото се в Скопие е нормално и необходимо!

Снимка: Infomreja.bg

Според Мазнев вандалският акт над клуба е обвързан със събитията от 4 февруари

Това, което вчера се случи в Скопие, е напълно нормално. Трябваше да се случи! Това е сигнал до хората, които произведоха напрежението още на 30 октомври 2022.

Това заяви Атанас Мазнев, председател на Македонския културен клуб (МКК) в Благоевград.

Както съобщи ИНФОМРЕЖА, клубът е със счупена витрина след хвърлени камъни и тухли.

Сигнал е подаден около 21.30 ч. снощи – на 4 февруари. Председателят на клуба се е явил пред разследващите органи веднага след като е уведомен за случилото се.

„Аз бях снощи, беше съставен протокол. Очаквам да бъде разкрит извършителят, както стана със случая с пребитото момче (Християн Пендиков – бел. р.) в Охрид“, каза Мазнев.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА дали вандалският акт има общо с вчерашното ескалиране на напрежение в Скопие и на границата при „Деве байр“, Мазев каза:

„Абсолютно е обвързано. Тези събития бяха катализатор на отношенията ни. Вчерашните събития в РСМ са последствие от тези на 30 октомври при отварянето на нашия клуб. Тук беше окупиран паметникът на Гоце Делчев и ние не бяхме допуснати да поднесем цветя. Бяхме държани на 150 метра от него. Това бе грубо нарушение на българското законодателство. Да, това в Скопие трябваше да се случи. Това е сигнал до хората, които произведоха прецедента. Случилото се в Скопие е в рамките на нормалното.“

По отношение на това дали клубът в Благоевград е действащ, Мазнев каза, че тепърва предстои да има по-активен живот след края на зимните студове.

Това не е първото посегателство над клуба. Още от откриването му има посегателства над надписите. В близост до наетото помещение пък е закачено българското знаме.

От МКК разпространиха официалното си становище по случая, което публикуваме БЕЗ редакторска намеса:

Уведомяваме Ви, че вчера, 04.01.2023 г. около 22:00 ч. е извършено нападение над помещението на „Македонски културен клуб“ Никола Вапцаров в Благоевград. Атаката е била извършена с помощта на камъни и тухли като в резултат са разбити витринните стъкла на помещението. По време на атаката в помещението не e имало присъствие на хора. Средношният оглед показа, че най-вероятно в помещението не е прониквано и не са откраднати вещи и документи. На МВР е било съобщено от неизвестни граждани. Компетентните органи работят по случая. Образувано е и досъдебно производство.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK