Кулеба: Половината енергийна система на Украйна е повредена заради руските атаки

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба Снимка: БГНЕС

В руските Орловска и Курска област електрозахранването е прекъсвано от украински атаки с дронове

Русия извърши нова ракетна атака срещу украинския град Одеса. Пострадали са 14 души. Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е причинила пожар в складови помещения. Всички служители в комплекса са успели да се укрият в бомбоубежище и сред тях няма засегнати. Нанесени са ограничени щети на околните жилищни сгради. Пожарът е бил потушен.

В руските Орловска и Курска област е имало прекъсване на електричеството след украински атаки с дронове. Атакувани са енергийни обекти и в Смоленска област. Съобщава се за свален дрон в Белгородска област.

Половината от енергийната система на Украйна е повредена вследствие на руските въздушни удари, заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в интервю пред "Форин полиси". Според него при разрушения от такъв мащаб някоя друга държава би била в много по-тежко положение, отколкото Украйна.

Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че е използвала химическото вещество хлорпикрин срещу украинските сили в нарушение на Конвенцията за забрана на химическите оръжия. Според Вашингтон, "употребата на този агент вероятно е мотивирана от желанието на руските части да изместят украинските сили от укрепени позиции". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//