Одобрени са промени в списъка на общинските пътища в Рила и Берковица

Снимка: Infomreja.bg

Трасето осигурява единствен достъп на жителите и гостите до м. Кирилова поляна

Министерският съвет одобри промени в списъка на общинските пътища с включването на две нови пътни трасета на териториите на общините Берковица и Рила.

По предложение на кмета на община Берковица, област Монтана, се обособява пътно трасе - MON1026 II-81, Петрохан - о. п. Берковица/ - Берковица - /II-81, Петрохан - о. п. Берковица/ с обща дължина 5,403 км. Трасето осигурява единствен достъп на жителите на града с други населени места, а общинската администрация ще има възможност да финансира необходимия ремонт.

Така ще бъде осигурено и развитието на териториите в подножието на връх „Ком”, явяващ се притегателен туристически център за множество туристи и любители на зимни спортове. С предлаганото допълнение в списъка на общинските пътища общата дължина на общинските пътища на територията на община Берковица се увеличава с 5,403 км и става 122,253 км.

С оглед постигане на актуалност и коректност на общинската пътна мрежа на територията на община Берковица се изменя наименованието на утвърден общински път с номер и наименование: MON1001 /II - 81/ Петрохан - х. Ком - Берковица II - 81/, поради изградения обход на гр. Берковица и изменението на трасето на републикански път II-81. Наименованието се променя на: MON1001 II - 81/ Петрохан - х. Ком - Берковица /MON1026/, като дължината му остава непроменена.

По предложение от кмета на община Рила, област Кюстендил, в списъка на общинските пътища се включва и пътно трасе с номер и наименование: KNL3181 III-107, Рилски манастир/ - Кирилова поляна с обща дължина 7,246 км. Трасето осигурява единствен достъп на жителите и гостите до м. Кирилова поляна, както и до църквите „Покров Богородичен” и „Свети Лука” и туристически пътеки и кътове за отдих в Природен парк „Рилски манастир”.

Промяната ще даде възможност на общинската администрация да кандидатства за осигуряване на средства за финансиране на необходимия ремонт и възстановяване на трасето, като ще се подобри неговото техникоексплоатационно състояние, ще се осигури безопасност за ползвателите на трасето, както и ще бъде осигурено развитието на териториите в местността, където има изграден туристически информационен: център, бунгала за отдих и др.

С предлаганото допълнение в списъка на общинските пътища общата дължина на общинските пътища на територията на община Рила се увеличава със 7,246 км и става 13,046 км.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK