Политически заплахи преди изборите в Сърница

Снимка на номера, от който е направено обаьдането. Източник: Пресофис НОВА АЛТЕРНАТИВА

Изборите за кмет и общински съветници в новата община Сърница, които са на 15 март 2015 г., започнаха със заплахи и тормоз от страна на действащ депутат към кандидат за общински съветник.

"Този вторник, ден след като ПП „Нова алтернатива“ регистрира и обяви листата си за кмет и общински съветници в новосформираната община, един от избраните кандидати получава късно обаждане по телефона. Човекът отсрещната страна се представя от името на депутат от Реформаторския блок и яростно заплашва кандидата, че ако не се оттегли, съпругата му ще бъде уволнена и други „приятни неща“ ще му се случат", поясняват от партията на Николай Цонев.

След проверка на номера, от който е получено обаждането, се оказва, че е това е телефонният номер на депутата от Реформаторския блок от Пазарджик Бойка Маринска (на снимките може да се различи номер 0894234535, от който е направено обаждането).

Бойка Маринска е бивш шеф на Районния инспекторат по образованието в Пазарджик и общински съветник. Тя е един от съучредителите на партията на Меглена Кунева „България на гражданите”.

За предстоящите избори в Сърница са се регистрирали пет партии, две от които са „Нова алтернатива“ и Реформаторския блок.

"Явно кандидатите на т.н. „реформатори“ са почуствали несигурност за собственото си влияние в града и селата, за да се стигне до телефонни заплахи и принуждаване на други кандидати да се оттеглят", коментират от ПП „Нова алтернатива“. 

От партията заявиха, че остро осъждат този тип „реформаторско“ поведение и считат, че силовите методи и властта, която се използва в ущърб на преки конкуренти, в същината си е проява на липса на демократични принципи и съзидателност, за каквито претендират представителите на Реформаторския блок.

ПП „Нова алтернатива“ е предприела необходимите действия да сезира органите и ще следи за развитие по случая.

 

Снимка на номера, от който е направено обаьдането. Източник: Пресофис НОВА АЛТЕРНАТИВА

КОМЕНТАРИ

11118:42 - 25.02.2015
Ненормалници сърнишки, питат ва сериозно, а вие отговаряте като олигофрени. Нека се намери един сериозен човек и каже името на кмета.
do valkosel11:16 - 25.02.2015
Haresva li ti gornia otgovor ?! Pozdravi za calo Valkosel...Seliam aleikym.
вълкосел20:16 - 24.02.2015
В крайна сметка кой е кмет на община сърница? Интересува ни.
до рибанец22:05 - 12.02.2015
Вие гърменска община освен простотии да ръсите нещо дсвястно можете ли да правите?

FACEBOOK

//