Майки спукаха балоните с обещанията на ГЕРБ

снимки: infomreja.bg

Недоволни от социалната политика, която води държавата, родители спукаха балоните на ГЕРБ, символизиращи обещанията на управляващите към младите хора у нас.

Лошото време попречи на много майки да дойдат на предвидения днес протест под мотото "Национална детеградация vs управленска деградация".

„С майчинство от 240 лева не могат да се гледат деца. Тези пари ми стигат, само да си платя тока и за нищо друго. Имам едно дете и признавам, че майка ми, която е пенсионерка, ми помага дори и финансово в отглеждането на детето”, заяви Олга Левенова.

„Държавата е абдикирала от проблемите на младите хора у нас. Хората все още се страхуват да изразят мнението си и може би затова толкова малко хора дойдоха на протеста. Аз съм майка на две деца и знам колко е трудно да си родител в България. Балоните на ГЕРБ са пълни с лъжи и е крайно време да се спукат. Безумие е децата ни да бъдат принуждавани да живеят на прага на бедността. Управляващите превърнаха страната ни в мащеха за нашите деца”, заяви и Диана Микова, която прикани финансовия министър Симеон Дянков да пробва дали ще може да гледа дете с 240 лв.

Част от протестиращите издигнаха транспарант с лика на Васил Левски с надпис: „Той ни научи и ние няма да спрем да се борим за правата, свободата и бъдещето на нашите деца".

„Държавата е длъжник на всички млади хора у нас. Лентите, които прерязва нашият премиер, всъщност не са достатъчни, за да задържат младото поколение в родината си и затова все повече мои връстници ще търсят реализация в чужбина”, заяви и Слави Стойчев.

На площад "Македония", където бе сборният пункт дойдоха и представители на Движение „Свободен народ” и на партия „Нова алтернатива”. Там беше и Асен Балабанов, председател на младежката организация на БСП.

Протестиращите спукаха балоните, за да покажат как се пукат обещанията на управляващите.

Майките настояха обезщетенията за майчинство да се обвържат с минималната работна заплата и увеличаване на детските добавки с поне 25%.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

връщам се в България11:53 - 10.02.2013
Живея от няколко години в италия, тук майчинските са 8 месеца и толкова. Не оценяваме това което имаме в България. Не се поддавайте на политически натиск. Познавам две от майкиоте на снимките. Те са членове на БСП. Това е недопустимо. Не подвеждайте хората. Емиграните тук масово харесват Бойко защото тук имаме магистрали и благодарение на тях работещ бизнес. Изгонете комунистите
нека се постопли11:00 - 10.02.2013
Нека се постопли времето пък ще видим колко са майките и колко са журналистите боклуци некадърни.
da be10:46 - 10.02.2013
Ами по време на гробното управление толкова майки. Не съм знаела за протест иначе и аз щях да излезна! А тия дето дават акъл тук за детски градини искам да ги питам по колко деца имат и какво работят? Едно е да се върнеш на герберска сладка службица калинки, друго е в цеховете с по 14 часа на ден! Махайте се веднага!!!
оха21:30 - 09.02.2013
значимитинга е и за баби и е регионален от Банско и Разлог няма ли

FACEBOOK

//