Двама пострадаха след катастрофи в Перник, сред тях и 11-годишен велосипедист

Снимка: Infomreja.bg

И двамата са без опасност за живота

Двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия вчера в Перник, съобщават от пресцентъра на полицията. Около 10, 40 ч. е получен сигнал на тел. 112 за пострадал пешеходец на паркинга на голям магазин в пернишкия кв. „Изток“.

Пътни полицаи установили, че лек автомобил „Форд“, управляван от 59-годишен перничанин при движение на заден ход блъснал 78-годишен пешеходец също от областния град. След преглед в лечебно заведение е установено, че пострадалият е с фрактура на лява тазобедрена става без опасност за живота. Шофьорът е изпробван за алкохол с техническо средство, което показало отрицателен резултат. Извършен е оглед на местопроизшествието и е започнато разследване.

Шест часа по-късно, бил блъснат 11-годишен велосипедист на пешеходна пътека. Инцидентът възникнал на кръстовището между улиците „Ленински проспект“ и „Минск“. Пристигналият на място разследващ екип установил, че момчето е блъснато от лек автомобил „Фолксваген“ с водач 26-годишен перничанин. На пострадалия е оказана спешна медицинска помощ, където медици констатирали фрактура на костица на лява ръка. Момчето е без опасност за живота. Тестът на шофьора за алкохол и наркотици е отрицателен.

По двата случая са започнати досъдебни производства и разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK