Директорът на ПТГ-Горна Оряховица, Габриела Данаилова: Поклон пред Левски!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 години от гибелта на Левски

Уважаеми сънародници, скъпи колеги, ученици и родители,

Днес е ден, в който всички ние се изправяме пред паметниците на Васил Левски в чест на 151 години от неговата гибел, за да изречем думи силни и мъдри, думи чисти и светли, думи на признателност към неговото дело.

Първородният син на Иван и Гина Кунчеви, наречен Апостола на свободата, се роди неслучайно в малкото подбалканско градче Карлово, именно тук – в България.

Неговият образ придоби черти на икона, за да преоткрием онова неподправено родолюбие, в митарствата му от Карлово до Къкрина. В студ и в пек, през виелици и бури, в мразовитите нощи, той обикаляше колиби и паланки и вдъхваше вяра у поробените.

”А думите му бяха и прости, и кратки, пълни с упование и надежди сладки”. Магията на Апостолското обаяние сплотяваше българите и зад него заставаха хиляди, които с всеки изминал ден се множаха, защото жадуваха свободата.

Затова днес ние, които носим неговото име и сме носители на престижни награди, медали и грамоти от участието на нашите ученици в състезания, конкурси и фестивали: „Превръщаме трудностите в победи, а мечтите – в реалност“.

Не забравяме, че нашите успехи се крият в самите нас и дописваме книгата на живота с влизането си във втория век с излезли от нашето училище хиляди инженери, учители, икономисти, юристи и др.

Нашите професионални постижения се дължат на висококвалифицирания ни екип. Ние изпълнихме заветите му: „ Дела трябват, а не думи”.

Поклон пред неговото неувяхваща слава и докато свят светува, ще го тачим!

 

Габриела Данаилова

Директор на ПТГ „Васил Левски“ – гр. Горна Оряховица

Контакти: 0878884827 и 0878884829, е-mail: [email protected], [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK