Нощ на музеите в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Едно незабравимо преживяване

За поредна година Общинският исторически музей в Гоце Делчев отбеляза Европейската нощ на музеите. Гражданите, дошли пред красивата барокова сграда, останаха силно впечатлени от специално подготвената интересна програма.

Лирично встъпление на вечерта създадоха изпълненията на струнна формация „Дивинитас“ с ръководител Тодор Ковачев към НЧ „Братя Миладинови 1914“ – Петрич. Нежна музика на арфа и приятни мелодии, изсвирени от млади цигулари и китаристи, естествено допълваха романтичния декор.

Но ето че по червения килим бавно, като опитни манекени, запристъпваха младежи и девойки  от Ансамбъла за народни песни и танци в Гоце Делчев и ученици от ПМГ „Яне Сандански“ в града. Те представиха народни носии, характерни за селата в района, както и бежански носии. Освен облекла от Пиринската фолклорна област, зрителите видяха автентични носии и от Шопската и Северняшката.

Голям интерес предизвикаха и старите градски рокли и костюми, които някогашните неврокопчани са носели в края на 19-и и началото на 20-и век.

На здрачаване започна спиращо дъха огнено шоу.

Водеща на вечерта беше уредничката в музея Златка Тюмбелекчиева

До полунощ вратите на ОИМ бяха отворени за посетители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//