Какво трябва да знаем преди покупка на дробилка за клони?

Снимка: Ласки България

Коя марка, модел и тип да изберем?

В днешно време предлагането на дробилки за клони е значително по-голямо от търсенето им. Все повече брандове заливат българския пазар, предлагани от компании, които не са специализирани в продажбата на подобна професионална комунална техника. Много често при търсене от потребителите в търсачката на най-голямата платформа Google и изписване на ключовата дума ‘’дробилка за клони’’, буквално интернет пространството ви затрупва от безброй сайтове и предложения за всякакви марки и модели дробилки за клони. Именно тук идва големият въпрос. Коя марка, модел и тип да изберем? Ние от Ласки България ЕООД като професионалисти в тази сфера в текста по-долу, ще ви разясним в детайли как да направите своя правилен избор при покупка на вашата дробилка за клони. 

Информацията, която ще споделим в този блог, искрено се надяваме да помогне на вашият правилен избор. Ще разясним в няколко въпроса, кои са най-важните детайли, на които трябва да обърнете особено внимание, при закупуването на подобна специализирана машина.

 

1. ЗА КАКВО ЩЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ДРОБИЛКАТА ЗА КЛОНИ? 

 

На първо място много важно за вас е да определите вида и обема на работата, която ще извършвате. Друго много важно нещо е, дали машината е за лични нужди или за вашите бизнес цели. Ако сте взели решение да я използвате за битови нужди, вземете малка моторна или електрическа машина със сравнително малка производителност. Но ако сте решили да правите бизнес, задължително се нуждаете от голяма моторна мобилна дробилка за клони с миниум 15 см входяща дървесина с мощност минимум 25 кс.

Дробилката трябва да бъде мобилно ремарке с тегло до 750 кг, позволяващо теглене от автомобил от водачи с категория В. Друга много важна информация която трябва да получите, е дали ремаркето има всички необходими сертификати за регистрация в КАТ.

 

2. КАКЪВ ТИП ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ?

 

Това е другият много важен въпрос, по който трябва да се замислите. Този тип машини се делят на няколко вида: (бензинова, дизелова, електрическа, прикачна за трактор или багер-без собствен двигател). Бензиновият вариант е най-разпространен, най-желан с най-евтина поддръжка. Дизеловата дробилка за клони e добър, но все по-малко предпочитан вариант поради промяната в изискванията на Европейските екологични норми. Електрическите са най-често непрофесионални, удачни за лични нужди. Прикачните са желани от земеделци и селскостопански производители, които вече имат закупена техника (багери, трактори), на които да ги прикачат.

 

3. КАКВО УСТРОЙСТВО НА ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ ДА ИЗБЕРЕМ?

 

Устройството на всяка дробилка на клони при различните брандове е различно. Най-често се подразделят на два типа: Първият тип е с ножове, 2 или 3 на брой и един контранож. Според нас това е най-добрият вариант, който може да си изберете, тъй като избягвате задръстване на машината при раздробяване на дървесината. Вторият вариант са с ножове, контраножове, чукове или така наречените чукова дробилка за клони. Нашето мнение е, че този тип дробилки не са никак добра идея поради честото задръстване и много на брой елементи за заточване, което не е никак евтино при поддръжката.

 

3. ДА ЗАКУПЯ ЛИ ВТОРА УПОТРЕБА ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ НА ПО-ИЗГОДНА ЦЕНА?

 

Това е много коментиран въпрос и много хора се запитват, дали това не е по-добрият и изгоден вариант за тях.  Смятат, че ще закупят запазена и добре поддържана  дробилка за клони, но фактите говорят друго. Машините пристигнат амортизирани в лошо състояние, с липсващи части и елементи нуждаещи се от цялостно рециклиране. Оказва се, че това са доста стари модели, за които вече не се предлагат резервни части и консумативи. Това прави подобна дробилка за клони неизползваема и непродаваема. Именно за това ви съветваме да не закупувате втора употреба техника без гаранции. Това крие безброй много рискове, а всички направени разходи за покупката и транспорта не могат да бъдат възстановени.

 

4. КАКВА ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ.

 

Препоръчваме закупуването само и единствено на професионални дробилки за клони. Смятаме, че любителските варианти са грешен избор, тъй като след тяхната покупка установяваме, че не се справят с желаната от нас работа и стават поредната ненужна машина в нашият гараж. Лошото тук е, че дори и малката инвестиция направена от вас няма да бъде върната. Съветваме ви да вземете под наем професионална дробилка за клони и да свършите своята работа. Избягвайте и покупката на китайски брандове, предоставящи много често невярна техническа информация за своите машини от която клиентите се подлъгват. Съветваме ви да купувате само професионална дробилка за клони на известни брандове, които имат представителства във вашата страна. Именно те ще гарантират вашият гаранционен, извънгаранционен сервиз, резервни части и консумативи за вашата дробилка за клони. 

Ласки е една от компаниите доказала се повече от 25 години на пазара изнасяща за над 52 страни по света. Печели редица награди на изложения в Европа, Азия и Америка. В България компанията работи за вас повече от 12 години, като е спечелила доверието на своите клиенти със своето качество и коректност. ‘’Ласки България’’ ЕООД е ексклузивен представител на чешката компания LASKI s.r.o. за България. Ние като екип от професионалисти, може да ви насочим към най-добрият и правилен избор за вашата дробилка за клони. Може да разгледате всички наши предложения на нашият уеб сайт www.laski.bg 

Оставяме на ваше разположение за въпроси и консултации!

Доверете ни се, ние няма да ви разочароваме!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK