Постоянен арест за рецидивиста, хванат с близо 3 кг амфетамин на Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

Определението може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на пътник в автобус, български гражданин / Я. Т., на 57 години / обвиняем в контрабанда на амфетамин.

Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на 06.04.2024г., на митнически пункт Гюешево, е направил опит да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество с тегло около 3 кг.

При извършената проверка, митнически служители от „Борба с наркотрафика“ към ТД Митница – София, след като спрели автобус, пътуващ по маршрута София – Скопие, в багажа на пътник в превозното средство, открили две кутии от натурален сок съдържащи бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото реагирало на амфетамин, с общо брутно тегло 2, 978 кг. За това престъпление по чл. 242, ал. 2, пр.1 от НК се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лв., съобщават от пресцентъра на съда.

Окръжен съд – Кюстендил счита, че са налице предпоставките по смисъла на чл. 64 от НПК за взимане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. От събраните на Досъдебното производство доказателства са налице данни за съпричастност на обвиняемият към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Налице е и реална опасност да извърши престъпление, предвид справката за съдимост и многобройните му осъждания.

Определението може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок с частна жалба или частен протест пред САС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK