Нередностите в мина "Ораново" били отстранени

снимка: infomreja.bg, архив

Изпълнени са предписанията, дадени на собственика на мина "Ораново" и се очаква възобновяването на работата. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите.

По думите му преди няколко дни на комисия в Министерството на икономиката и енергетиката, е станало ясно, че всички преписания, дадени на собственика на мина "Ораново" след трагедията с миньорите през лятото, вече са изпълнени.

"Има съставен протокол от тази комисия за възобновяване на работата, и че са отстранени всички нередности. Мисля, че този протокол трябваше да бъде подписан от зам.-министър Анна Янева, и се надявам това да е факт, ако не е станало вече, за да може да се реализира това, което е направил собственикът на мината", обясни Валентин Вълчев.

"Надяваме се да заработи, понеже знаем всички, че в района на Симитли алтернатива няма. Колегите от "Ораново" даже имаха намерение да направят протестна акция, защото 4-5 месеца, освен подготвителни работи, освен тези неща, които отстраняват в мината по предписанията, няма производство. Те редовно си получават заплатите и авансите, но нали разбирате, че, ако не се възстанови работата, всички тези колеги ще излязат на улицата, а те не желаят това", каза Валентин Вълчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//