Oтварят кутията за събиране на средства за семействата на загиналите миньори

снимка: infomreja.bg, архив

Днес, в 67-я ден на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, ще бъде отворена кутията за събиране на средства за семействата на загиналите миньори при инцидента в мина "Ораново" през юли тази година, съобщиха от т. нар. Антиправителствена информационна служба.

Планирано е кутията да бъде отворена в присъствието на медиите тази вечер около 20.30 часа, на площадката на паметника на Цар Освободител, когато протестното шествие стигне до сградата на парламента. На това място кутията можеше да бъде забелязана в повечето вечери на протеста след злощастния случай.

Групата протестиращи граждани, които се погрижиха за осъществяване на инициативата, ще преброят събраните средства, след което по легитимен начин те ще бъдат изпратени на семействата на загиналите.

В срок от седмица гражданите обявиха, че ще бъде открита и банкова сметка за събиране на допълнителни средства за семействата.

Идеята за инициативата се роди във Facebook и се пренесе на площада пред Народното събрание, като знак на протест срещу абдикиране на държавата от ролята й в предотвратяването на подобни инциденти.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//