Гуцанов: Кабинет с мандат на БСП е по-вероятен от предсрочни избори

Снимка: БСП

Преговорите с партньорите ни трябва да са за приоритети, рано е да говорим за личности

Кабинет с мандат на БСП е по-вероятен от предсрочни парламентарни избори. Вярвам, че партиите ще проявят мъдрост, разум и далновидност и заедно ще намерим работещото решение за България.“ Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в предаването “България сутрин” по Bulgaria on air.

Социалистите ще разговарят с досегашните си коалиционни партньори, като на преговорите ще бъдат поканени и “Има такъв народ”, и отцепилите се депутати. “В БСП имаме важната мисия да съберем тези, които са готови ня компромис. Да ги убедим да погледнем на ситуацията държавнически, а не емоционално. Надявам се всички да са си научили урока”, добави Гуцанов.

Според него, подхожда на най-голямата партия да излъчи премиер, независимо от факта, че мандатът е връчен на БСП.

“Рано е обаче да говорим за личности, сега разговорът трябва да е за приоритети. За нас те са енергетиката, социална политика, съдебна реформа, здравеопазване и икономическото развитие ма страната. Смятаме например, че трябва да се говори с всички възможни доставчици на газ, включително с “Газпром” и да преценим кой може да предложи най-добри условия и цени”, обяви още организационният секретар на БСП.

По думите му сегашното управление е добро за страната и именно затова трябва да бъдат положени усилия то да продължи.

“Износът например сега е с 2 млрд. евро по-висок от периода на финала на управлението на ГЕРБ - скочил е от 5.3 на 7.3 млрд. Безработицата е паднала с 2 процента. Да, наистина имаме партньори, с които имаме диаметрални различия в подхода и приоритетите, но и обща цел - страната да върви в правилната посока”, заяви още той.

Гуцанов допълни, че в момента опозиционните партии тласкат умишлено страната към избори, без да отчитат кризите в световен мащаб.

“БСП не се притеснява да отиде на избори, ние сме в добро организационно състояние. Но как едни избори ще променят конфигурацията в парламента? Мъдростта е силата на БСП и сега, както и през последните месеци в управлението, ние ще се държим държавнически”, обобщи организационният секретар на БСП. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK