Докато хванат един, друг е измамен: Телефонните измамници в Хасковско не спират

Снимка: Infomreja.bg

Задържаха муле на измамниците, но пък има друг потърпевш в същата схема

Полицаи от Хасково разкриха посредничката при ало измамата станала преди седмица в Хасково.

На 15 март 86-годишна жена е заставена да предаде 26 000 лева на измамници, които я заблудили по схемата „операция на дъщеря й“.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите са установили 52-годишната жена–посредник, която взела парите от старицата и ги предала на лица в Румъния. След като била задържана в дома си в с. Узунджово тя признала действията си и описала механизма на извършеното деяние.

Пред служителите споделила, че пътувала до Русе, а оттам с такси до Румъния, където оставила парите в кош за смет, както била инструктирана. За цялата операция получила 400 лева за пътни и 500 лева за „услугата“.

Признала, че била наета по мобилно предложение за обяви за работа. 

76-годишна жена даде пари на ало измамници в Любимец.

Отново на 15 март в 11 часа жената получила обаждане от мъж, представил се за внук ѝ. Той й казал, че ще изпрати пратка с документи, които да скрие, тъй като щели да са изненада за родителите му. За целта обаче му трябвали 5000 лева.

Бабата се съгласила и малко след това предала въпросната сума на двама, дошли пред дома й. След като до 17 часа жената не получила документите се усъмнила, че е станала жертва на измама и сигнализирала в участъка в Любимец. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK