Автобус с деца катастрофира в Търговищко

Снимка: Infomreja.bg

Има пострадали

Автобус с 30 деца от училище „Любен Каравелов” в Добрич катастрофира край търговищкото село Пъдарино в петък. Инцидентът е регистриран около 11:30 часа. 

Няма сериозно пострадали. Някои от децата са с охлузвания и драскотини и ще бъдат освободени за домашно лечение, пише Нова тв.

В по-сериозно състояние е аниматорът, който е останал затиснат между седалките. Направени са му снимки и скенер. Има съмнения за счупване на двете подбедрици. Учителка пък е получила порезна рана. 

Шестокласниците, които са отивали на екскурзия в Копривщица, ще бъдат върнати в Добрич, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Автобусът е бил управляван от 69-годишен шофьор. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Причините за катастрофата се изясняват. След произшествието автобусът е изтеглен и  движението в участъка се осъществява нормално. 

Светлана Иванова, директор на СУ „Любен Каравелов” – Добрич, съобщи, че в екскурзията са участвали общо 36  деца, като 30 са били в голям автобус, а шест в микробус, придружавани от учители, придружител и медицинско лице. Една от класните ръководителки я е информирала, че автобусът се е ударил в крайпътно дърво на мокър участък и вероятно по време на проливен дъжд.

Фирмата, която е организирала екскурзията е наета по всички изисквания на МОН за избор на туроператор. Училището е работило и друг път  с нея и досега не е имало оплаквания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//