От 12 юни започва охраната на черешовите масиви в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

По време на тази операция ще бъдат изградени КПП при село Коняво и Драговищица

От 12 юни на територията на област Кюстендил започва специализирана полицейска операция по охрана на селскостопанската продукция и обезпечаване сигурността в черешовите масиви. Това обяви комисар Васил Паргов, началник на Охранителна полиция в ОД МВР.

„Ще бъде осигурен обществения ред пред самите пунктове за недопускане извършване на нарушения. Допълнително ще участват служители на Жандармерия и Гранична полиция. По време на тази операция ще бъдат изградени КПП при село Коняво и Драговищица за проверка на лица и вещи, за да не се допуска транспортирането на нерегламентирана продукция. Ще бъдат осигурени и автопатрули, обяви още комисар Паргов.

Той допълни, че в хода на операцията ще се извършват проверки по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, като се спират лицата, проверяват се техните документи, с цел да се знае къде се намират и кои лица извършват прибирането на продукцията като наемни работници.

„Създава се допълнителна организация и след 20.00 часа да няма лица в районите на масивите, да не се допускат нарушения", каза още комисар Паргов.

През изминалата година няма нито една регистрирана кражба на селскостопнаска продукция, обявиха още от ОДМВР.

 

КОМЕНТАРИ