Официално! Смениха директора на ОДМВР – Кюстендил, срещал се с политици на изборите

Светослав Григоров Снимка: Infomreja.bg

Старши комисар Светослав Григоров беше назначен на поста за директор на 20 април 2022 г.

Официално е сменен директорът на ОДМВР – Кюстендил, Светослав Григоров. Това обяви днес на брифинг в МВР, вътрешният министър Иван Демерджиев.

По негови думи досегашният директор излъгал за среща с политик. Мястото на Григоров ще поеме неговият заместник, комисар Георги Ванев. 

„Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата, позволи си да ме излъже директно в очите”, поясни Демерджиев и поясни, че в предизборния срок полицаят се срещал с представители на ГЕРБ без да осигури нужната прозрачност за това.

Заради подобна среща с представители на политически сили беше преназначен и бившият директор на ОДМВР – Кюстендил, Елиан Стамболийски.

Старши комисар Светослав Григоров беше назначен за директор на 20 април 2022 г. Тогава той пое мястото от ст. комисар Пламен Стоилов.

ИНФОМРЕЖА припомня, че комисар Григоров е служител в системата на МВР от 22 г., заемал е през годините различни изпълнителски и ръководни длъжности. Роден е през 1981 г.

Междувременно днес стана ясно, че МВР прави рокади в седем Районни управления на МВР в София.

"Хората, които ще сменим, не са правили полицейски чадър над никого, но не са създали нужната организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев" и още няколко фрапантни случая", подчерта вътрешният министър. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK