Курортите в Югозападна България са готови за Студентския празник

Снимка: Infomreja.bg

Проверки са извършени в увеселителни, туристически обекти и храмове

Курортите в Югозападна България са готови за Студентския празник. Полицията взе превантивни мерки срещу инциденти и криминални прояви.

Както всяка година, така и тази 8 декември е празнуван от младите студенти в Банско. След зимния курорт се нареждат Сандански и Огняново.

Все повече младежи обаче предпочитат да наемат вили, в които големи компании се веселят без да пречат на останалите, а и избягват неевтините куверти по заведенията.

От Областната дирекция на МВР в Благоевград е създадена организация за осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност по време на студентския празник.

В Районните управления са извършени проверки в хотели, къщи за гости хижи, ресторанти и питейни заведения, където предстои да се празнува студентския празник на територията на областта. Проведени са срещи и с управители на  фирми, упражняващи охранителна дейност, за контрола в заведенията и пропускателния режим.

Предприети са необходимите мерки за завишаване контрола на общоопасните средства, съгласно Закона за оръжията, взривните вещества  пиротехническите изделия.

Предвижда се в близост до заведения, в периода от 08.12.2023 г. до 10.12.2023 г. (петък-неделя), да се засили полицейското присъствие.

Планирани са специализирани полицейски операции, с цел недопускане на нарушения на обществения ред, управление на автомобили, след употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на превозни средства, без необходимата правоспособност, технически неизправни автомобили и продажба на акцизни стоки без бандерол.

От Гладна дирекция „Национална полиция” за поредна година предлагат практически препоръки за недопускане на инциденти и произшествия по време на празника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK