Повдигнаха обвинения на шофьора на микробус, превозвал 42 мигранти

Снимка: Infomreja.bg

Сред бежанците има и непълнолетни деца

Повдигнаха обвинения на шофьора на микробуса, заловен да превозва 42 мигранти в Костинброд. Районната прокуратура в града води разследване за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона с цел набавяне на имотна облага и извършване на действия против орган на властта, изпълняващ служебните си функции. Това съобщиха от държавното обвинение. 

Около 14,30 ч.  в неделя по ул. „Калиакра“ в Костинброд били превозвани 42 чуждестранни граждани в товарен автомобил, съобщава Нова тв. Водачът отказал да се подчини на подаден светлинен и звуков сигнал на служебен полицейски автомобил. Вместо да спре, той увеличил скоростта на движението, като по този начин целял да осуети извършването на полицейска проверка.

Събрани са данни, че пътниците в микробуса са мигранти предимно от Сирия, незаконно пребиваващи в България. Трима от тях са ненавършили 16-годишна възраст, а 9 са непълнолетни.

С постановление на наблюдаващия прокурор шофьорът - 31-годишният К.И., е привлечен в качеството на обвиняем за извършените от него две деяния и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Понастоящем мигрантите са настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK