5-има задържани след масов бой в заведение, мъж стреля по съседите си

Снимка: Infomreja.bg

И при двата случая са образувани производства

Около 18.15 часа на 21 май в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал за масово сбиване в заведение в с. Доганово.

Пристигайки на място, полицейските служители забелязали група мъже и жени, напускащи пределите на ресторанта.

От първоначално проведените беседи било изяснено, че до масовото сбиване се е стигнало, след като мъж е влязъл в пререкание с клиент на заведението, а впоследствие е повикал жители от близката махала с цел саморазправа.

Един от участниците в свадата е прегледан от медицински екип и освободен за домашно лечение с фрактура на глезен, без опасност за живота му. Установени са свидетели на инцидента, от които са снети сведения. За срок до 24 часа са задържани петима души.

Към 18.25 часа на 21 май в РУ-Своге се получил сигнал, че мъж в нетрезво състояние е влязъл в пререкание и е заплашил с нож съседите си във вилна зона край с. Владо Тричков. На място незабавно бил насочен автопатрул. При опит за задържането му, 46-годишният столичанин оказал физическа съпротива спрямо униформените, при което единият от тях паднал на земята и се наранил.

След надлежно устно предупреждение били произведени два изстрела със стоп патрони в безопасна посока. Извършителят отново не се подчинил и успял да избяга в гората. След обход на района, в който се включили допълнителни полицейски служители, 46-годишният бил задържан и отведен в полицейския арест. След оказана медицинска помощ пострадалият служител е освободен с охлузвания на лакът и предмишница, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK