Бащата на момчето убиец в белградското училище отрича да носи вина

Снимка: БТА

Той е заподозрян, че е обучавал сина си да борави с оръжие

Бащата на 13-годишното момче, заподозряно в убийството на девет души при стрелба в училище в центъра на Белград тази седмица, отрича да носи отговорност за нападението, се посочва в изявление на Върховната прокуратура на Сърбия, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.

"По време на изслушването заподозреният отрече да е извършил престъплението и изложи подробно защитата си", се казва още в съобщението.

Прокуратурата допълни, че е обвинила бащата Владимир К., в тежко посегателство срещу общата сигурност, за което, ако бъде признат за виновен, може да получи до 12 години затвор.

Прокуратурата заяви още, че ще настоява съдията по предварителното производство да остави Владимир К. в ареста, за да предотврати възможността той да повлияе на свидетели, да повтори престъплението, както и заради общественото безпокойство.

Прокуратурата посочва, че бащата е заподозрян, че е обучавал сина си да борави с оръжие, като го е водил да се упражнява в стрелба по мишени, "въпреки факта, че детето е на 13 години и че подобна дейност е неподходяща за възрастта му".

Освен това обвинението посочва, че Владимир К. е заподозрян, че не е съхранявал адекватно оръжия и боеприпаси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK