Кабинетът гласува допълнителни разходи по бюджета на Министерство на правосъдието

Снимка: Infomreja.bg

Предложеният проект е в размер до 8 426 800 лв.

Министерският съвет прие Постановление, с което по бюджета на Министерството на правосъдието се одобряват допълнителни разходи за 2021 г.

С влизането в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. (Обн., ДВ, бр. 77 от 16.09.2021 г.) по бюджета на Министерството на правосъдието за 2021 г. се осигуриха допълнителни разходи за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2021 г. за допълващи и компенсиращи мерки във връзка с COVID-19 и други.

Предложеният проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2021 г. в размер до 8 426 800 лв. има за цел гарантиране на средства за покриването на недостига на разходи за издръжка за дейността на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ към министъра на правосъдието.

С одобряването на необходимите средства ще бъде осигурена безопасността на дейностите в двете главни дирекции по изпълнение на наказанията и задържането под стража.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK