Майстор от Банско изработи вечен календар лично за Стоичков

Снимка: Община Банско

До късно снощи Камата празнува с приятели в Банско

Христо Стоичков получи вечен календар за рождения си ден, който отпразнува в Банско.

Дървеният календар е изработен от Георги Янчовичин, който преди години представи изложба.

ПОВЕЧЕ ЗА ГЕОРГИ ВИЖТЕ ТУК

Вчера Камата навърши 58 години и избра да отпразнува рождения си ден именно в Банско – сред приятели и фенове.

Стоичков се връща в Банско след 20 години отново на рождения си ден, а през 2014 той получи званието „почетен гражданин“ на курорта.

Лично подаръкът му бе даден от кмета на Банско – Стойчо Баненски, а малки и големи почитатели на Златната осмица имаха възможността да получат автограф и да се снимат със звездата.

Председателят на УС на БФСки Цеко Минев подари на Стоичков за рождения му ден чисто нови ски Atomic. Камата върна жеста с реплика на Златната топка. 

В пресклуба на "Юлен" на Бъндеришка поляна Стоичков бе лично поздравен и от Алберт Попов, който в неделя ще се спусне по Томба с очаквана победа в състезанията за Световната ски купа.

За нас – банскалии, е удоволствие да празнуваме с нашия съгражданин Христо Стоичков рождения му ден и то не къде да е, а в сърцето на Пирин. Съгражданин, защото точно преди 20 години Ицо стана почетен гражданин на Банско. Така че днес, освен 58-ия му рожден ден, празнуваме и юбилей от официалното му обявяване за банскалия, което чест и за него и за нас.

Благодаря на Христо Стоичков, че винаги и навсякъде, от началото на своя възход и досега, той никога не забрави корените си, никога не забрави България. Той стана причина хората по целия свят, не само да чуят за нашата страна, а да я запомнят. А на нас – неговите сънародници, Ицо подари гордост, емоции и радост, каквито не сме получавали от никой друг!

От свое име и от името на банскалии подарих на Ицо един символичен подарък – вечен календар на фона на вечния Пирин и Банско.

Нека бъде здрав като гранита на Пирин и дълголетен като пиринските мури!, му пожела кметът Баненски.

Г. Янчовичин

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK