Стефан Димитров остава начело на МВнР докато Радев не издаде указ за смяната му

Снимка: БГНЕС

Той каза също, че нападките срещу него са станали твърде лични и са преминали границата на нормалното

Аз съм дипломат, а не политик и няма да участвам в предизборни кампании, заяви пред журналисти след среща със служебния премиер Димитър Главчев външният министър в кабинета му Стефан Димитров, цитиран от БНТ. Той заяви, че ще остане на поста, докато президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването му.

Припомняме, че Главчев поиска държавния глава да смени Димитров начело на МВнР със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който днес обяви, че не е съгласен да заеме длъжността.

Стефан Димитров каза още, че диалогът с Димитър Главчев е възстановен. По думите му от това ще зависи и решаването на задачите, за които е поел отговорност.

"Моята цел е да помогна за две основни неща. Първото - провеждането на честни избори в чужбина, осигуряването на условията за това и второ - осигуряването на нормална работа в МВнР. Ако преценя и видя, че това не може да се спази, аз ще съм този, който ще помоли да бъде освободен", увери Димитров.

Той посочи също, че досега е мълчал, за да не нагнетява допълнително напрежението.

"Аз не съм политик, аз съм дипломат. Аз съм за случаите, в които трябва да се намира решение при възможно най-добрия начин", отбеляза Стефан Димитров. Той допълни, че очевидно в комуникацията между него и Главчев са се получили някакви недоразумения. "Телефонът на един посланик е 24 часа включен, аз разполагам с три телефона, тоест това за мен не е проблем, въпросът е в комуникацията между нас", заяви Димитров.

Той каза също, че нападките срещу него са станали твърде лични и са преминали границата на нормалното. "Аз не участвам в предизборни кампании, няма и да участвам. Цял живот съм бил в поприще, което няма нищо общо", коментира служебният външен министър.

Той е категоричен, че няма никаква промяна в българската позиция по отношение на Украйна и конфликта между Израел и Иран.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//