Роналдо осъди Ювентус за неизплатени заплати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Клубът ще плати на бившия си нападател около 9,8 милиона евро

Ювентус прие решението, взето от Спортния арбитражен съд, който нареди на клуба да плати на бившия си нападател Кристиано Роналдо около 9,8 милиона евро дължими заплати, съобщиха от тима от Серия А.

Португалецът, който сега играе за Ал Насър в Саудистка Арабия, твърдеше, че Ювентус му дължи около 19,5 милиона евро (20,81 милиона долара) неизплатени заплати, свързани с намаление на възнагражденията, договорени по време на пандемията от Ковид-19.

"Арбитражният съд потвърди валидността на споразумението за намаляване на компенсацията на Роналдо във връзка със сезон 2020/2021", се казва в изявление на Ювентус, изпратено до Ройтерс.

Съдът постанови, че Юве трябва да плати половината от сумата, поискана от 39-годишния португалец.

Роналдо игра за Ювентус по време на избухналата през пролетта на 2020 година пандемия от коронавирус. Тогава формално играчите се съгласиха на намаление на заплатите, за да получат неофициално пари след време. Роналдо също прие тази схема, но после италианците така и не му доизплатиха дължимото. Затова той заведе дело и го спечели.  

Португалецът се присъедини към клуба от Торино през август 2018-а и и помогна на тима да спечели две поредни титли в Серия А, Купата на Италия и две Суперкупи, преди да напусне Италия, за да премине в Манчестър Юнайтед през 2021 година. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK