Директорът на СУ-Якоруда, Николай Хаджиценев: Честит 24 май!

Снимка: Infomreja.bg

Честит празник на духовността!

Честит 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост!

Поздравявам всички учители, просветители, книжовници, читалищни дейци, журналисти, научни работници, както и всички онези, които сеят просвещение сред младото поколение и радеят за българската просвета и култура!

Този ден ни отличава от много народи като българи, защото ние сме дали буквите за четмо и писмо на много славянски народи и повече от хиляда години те се използват от над 250 млн. души в цяла Европа и Азия, което е голяма гордост за нас.

Слава вам, български равноапостоли Кирил и Методий, слава и на вашите ученици, подели и довършили делото ви с любов в онези тъмни времена!

Тези, които ни проправиха пътя, със своите буквени знаци в света, раздиран от противоречия, ни спасиха в миналото от неграмотност, ще ни спасят и днес, защото пътят на България неминуемо минава през нашата българска духовност!

Благодарността си отправям и към нашите колеги, които са непримирими в своята ежедневна работа и успяват да надмогнат неудачите всеотдайно и безкористно! 

 

Николай Хаджиценев

Директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Якоруда

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//