В Коняво искат подмяна на канализацията и пречиствателна станция

Снимки: БСП -Кюстендил

Депутатът Бойко Клечков и общинският председател на БСП Йордан Тодоров на срещи с жителите в Коняво, Слокощица и Еремия

Народният представител от БСП Бойко Клечков заедно с председателя на общинската партийна организация на социалистите в Кюстендил Йордан Тодоров се срещнаха с жители на кюстендилските села Слокощица, Еремия и Коняво.

В срещите активно участие взеха и кметовете на селата Венера Илиева и Даниела Божилова. В Слокощица посочиха, като основни проблеми качеството на тока, състоянието на канализацията и водопроводната мрежа, сметището в дерето между Слокощица и Граница, което от 15 години продължава да се пълни с боклуци.

Необходимостта от работна ръка, която да е в помощ на кмета, като този проблем се отнася и за останалите села. Ниската изкупна цена на черешите през лятото, както и  бъдещето на язовир "Слокощица", също са едни от наболелите проблеми в малките населени места.

В Коняво имат голяма нужда от мини пречиствателна станция и подмяна на канализацията. Ограничаване скоростта на превозните средства, които минават през селото. Състоянието на читалището и училищната сграда, чийто покрив се руши. Проблемът с хигиената и боклуците в селото, както и коритото на река Конявска, която в определени случаи излиза от него и подкопава съседните и терени.

Кметовете на селата посочиха и редица други проблеми, като този с призовките, които те лично продължават да разнасят на хората в селата, като се надяват и този въпрос в бъдеще да бъде решен.

Във връзка пък с 81 години от бомбардировките над Кюстендил на братската могила на загиналите в централния гробищен парк в Кюстендил, членове и симпатизанти на БСП-Кюстендил, поднесоха венци и цветя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK