Времето: Предстои рязко застудяване с валежи

Снимка: Infomreja.bg

Изпращаме март с динамично време и температури до 25 градуса

В хода на неделния ден облачността ще е рехава. Ще задуха осезаем вятър от юг-югозапад, с който температурите следобед ще са от 16 до 21-22 градуса. Следобед ще се заоблачи в Северозападна България, където в часовете до полунощ ще завали дъжд с възможна оскъдна гръмотевична активност, съобщава NOVA.

Ще премине рязък студен атмосферен фронт. През нощта и в понеделник в почти цяла България ще има валежи от дъжд – локални, на моменти временно интензивни. В западните райони валежите ще са през нощта, призори ще се изместят бързо към Централна и Източна България. И още около обяд ще започне разкъсване на облачността и спиране на валежите.

По планините на Западна и Централна България ще вали сняг над 1200-1300 метра – не се очаква натрупване в ниския планински пояс, но по-високо това ще се случи. Температурите ще паднат до интервала 8-13 градуса. Вятърът ще е студен, с мощни пориви до 90-100 километра в час.

Вторник и сряда облачността ще остане динамична, но валежите ще са локални и оскъдни. Бързо ще се стопли и дневните температури в средата на седмицата ще се върнат към нивата между 15 и 20 градуса. 

В четвъртък се очертава още един кратък валежен период покрай развитието на циклон в Средиземноморието. Ще има и гръмотевични процеси с потенциал за дребна градушка.

Самият край на месеца (30-31 март) ще е топъл и с минимална вероятност за смущения. Такова време се очертава и в първите дни на април. Дневните температури ще вървят нагоре и можем да очакваме стойности на термометрите до 25 градуса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK