Христо Терзийски: През изминалата година загубихме достойни полицейски служители

Снимка: Личен архив

В днешния тъжен за България ден, на всички полицаи пожелавам здраве, сили и кураж

За съжаление посрещаме Архангеловден - Празника на Българската полиция, с тъжната новина за загинал български полицай. През изминалата година загубихме достойни полицейски служители, които с живота си доказаха какво означават понятията чест и дълг. Да сведем глави и изразим своята почит към всички полицаи, пожертвали живота си, отстоявайки една от най-трудните, но и най-достойни професии! Това обяви кюстендилският депутат и бивш вътрешен министър Христо Терзийски.

И допълни: Във времена, в които полицейската професия се сблъсква с редица предизвикателства, в които системата на МВР често е подложена на политически натиск или на необмислени експерименти от некомпетентни ръководители, чиито решения водят до хаос и дори до загуба на човешки животи, да запазиш професионалната си мотивация в служба към обществото, е едно от най-важните измерения за дълг и професионализъм.

Затова хилядите достойни полицаи продължават съвестно да изпълняват задълженията си, като всекидневно рискуват живота си в противодействието на престъпността. И затова този тежък, но благороден професионален път, се превръща в личен избор за много млади хора, решени да се посветят на полицейската професия.

В днешния тъжен за България ден, на всички тях пожелавам здраве, сили и кураж! Вие, колеги, сте истинското лице на полицейската професия!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK