Нинова пред Радев: Изборите са единственото решение!

Снимка: Президентство

Последни след БСП са ИТН

Вие бяхте опозиция на властта. Как преценявате остатъчният политически ресурс да сформира устойчиво правителство и как преценявате шансовете на първия, втори и трети мандат за съставяне на кабинет? Оставате ли на тезата, че решението на проблемите е в новите предсрочни избори?

Запита президентът втората по ред за деня парламентарна група – БСП, която присъства на консултациите за връчване на мандат.

Позицията ни е ясна – че това мнозинство са вредни за държавата. Агонията може да се прекрати само с избори. Правителството бе създадено порочно. Това правителство изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха. Шенген по въздух и вода е унизително за България. Еврозона от 2025 се отдалечава като възможност. ПВУ не е ревизиран. Инфлацията не е намалена. Това са техните приоритети, които не са придвижени. 9 месеца си разпределяха постове, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че проблемите не се решават – а сред тях бедността, демографската криза, здравната и образователна криза.

Пренесоха властта в парламента и убиха парламентаризма. Променят се през ден закони. Ако още 9 месеца това продължи, това е още по-голяма несигурност, защото те целят да разпределят регулаторите и да овладеят съдебната система. Предсрочните избори за изход от ситуацията. Ние няма да участваме в преговори!, завърши Нинова.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK