Пирин Балканстрой живна с победа над Монтана

снимка: infomreja.bg, архив

В собствената си зала в Разлог Пирин Балканстрой надигра гостите от Монтана с 3:1 гейма. В отделните части 25:15, 25:20, 19:25, 25:19 в полза на домакините. Мачът от деветия кръг в мъжката Суперлига на България се игра пред близо 200 зрители в зала Септември.

Силното начало на Пирин стъписа гостите, който не успяха да се съвземат до края на първия гейм. С отличната игра на своя разпределител Добромир Димитров разложани триумфираха с 25:15. Вторият гейм бе по-равностоен, но Пирин постепенно натрупа преднина и затвори гейма при 25:20. 

В третия гейм нападението на гостите стана далеч по-ефективно, като диагоналът Александър Горбатков забиваше точка след точка в полето на домакините за 25:19. 

Момчетата на Мирослав Живков си върнаха инициативата през четвъртата и спечелиха с 25:19, с което и мача с 3:1. Диагоналът Йордан Желязков с 20 точки бе най-резултатен за победителите, а най-високата статистическа оценка получи разпределителят на Пирин Добромир Димитров.

С победата Пирин Балканстрой събра актив от 14 точки, колкото има и Монтана. Двата отбора поделят 5- о място. Лидер е Марек Юнион – Ивкони с 19 точки. Толкова има и Левски Волей, който днес загуби дербито срещу ЦСКА с 2:3 гейма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK