Няма сериозно пострадали при ПТП-то край Симитли

Снимка: Infomreja.bg

Неправилно изпреварване стои в основата на причината за катастрофата

Подробности за вчерашната катастрофа на пътя от Симитли за село Железница.

След като от АПИ обявиха временна организацията на движението при АМ „Струма“ към Благоевград и въведоха обходен маршрут, на трасето стана ПТП.

В 17:30 часа лек автомобил „Мерцедес Ц 320“ с 27-годишен водач от Симитли, предприемайки изпреварване на колона от автомобили, е блъснал в предната лява част на лек автомобил „Ауди“ с 23-годишен водач от Кресна.

За да предотврати удар в задната част на лекия автомобил „Ауди“, движещ се зад него лек автомобил „Мерцедес“ с 21-годишен водач от Симитли, е излязъл в дясно от пътя и се е блъснал в крайпътни дървета.

С болка в китката и врата е пострадал водачът на аудито, а с охлузна рана в областта на главата – 26-годишен пътник в мерцедеса.

На водачите са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Припомняме, че от Агенцията известиха, че на 26 май  от 11 ч. до 21 ч. ще се ограничи движението на тежкотоварните камиони над 12 т, пътуващи към Кулата, а леките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от АМ „Струма“ по обходния маршрут от пътен възел „Благоевград – юг“ по Е-79 - София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват отново в Е-79 при пътния възел при Симитли.

Със закъснение обаче започнаха дейностите, предвидени от АПИ. Малко след 14 ч. работата в участъка при ж.п. моста от мина „Ораново“ стартираха.

А предния ден – на 25 май, от МВР съобщават за още едно ПТП.

В 15:30 часа на ул. „Калина“ в Благоевград лек автомобил „Пежо“ с 42-годишна водачка от града, завивайки на ляво към паркинг на улицата, е блъснал мотоциклет „Кавазаки“ с 31-годишен водач от града, който в този момент е извършвал маневра изпреварване. Мотоциклетистът е пострадал с фрактура на палец на ръката и след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение.

Водачите са с отрицателни проби за дрога и алкохол.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: бТВ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//