Областният управител бе гост на изложба-мозайка, посветена на „20 години творчество“ на Димитрина Гошева

Снимка: Областна администрация - Благоевград

Николай Шушков: Горд съм да притежавам няколко от творбите на г-жа Гошева“

Областният управител Николай Шушков присъства на откриването на изложба-мозайка, посветена на „20 години творчество“ на известната художничка от Благоевград – Димитрина Гошева, като лично я поздрави и поднесе своите благопожелания.

Горд съм да притежавам няколко от творбите на г-жа Гошева. Нейните произведения красят редица държавни институции, дипломатически учреждения, много училища, черкви и манастири в България, и извън нейните граници. Пожелавам много творчески и лични успехи, и винаги така ярко да присъства в културния живот на Благоевград и региона“, каза областният управител.

В България авторите на картини и пана от мозайки, за закрити помещения и за фасади на сгради, се броят на пръсти. А основателят на този тип декоративно творчество в Благоевградска област е учителката по изобразително изкуство – Димитрина Гошева. През 20-годишната си кариера тя успя да се утвърди като един от изявените творци в регионален и национален мащаб, който вече има своите изяви и на международна сцена.

Експозицията събра десетки ценители на мозаечното изкуство в Галерия „ЕМЕ“ в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK