Прокуратурата повдигна обвинения на варненец, стрелял по полицаи с пушка

Снимка: Infomreja.bg

При задържането му в дома му са намерени и високорискови наркотични вещества – марихуана

Районна прокуратура-Варна привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 50-годишен мъж, извършил хулигански действия, съпроводени със съпротива на органи на МВР. На Г.Т.  са повдигнати обвинения за престъпления, съобщават от държавното обвинение. При задържането му в дома му са намерени и високорискови наркотични вещества – марихуана.  

Деянието е извършено в следобедните часове на 1 май 2023 година в град Варна. Полицейски екип се отзовал на сигнал за влошени съседки отношения и възникнал конфликт. Една от страните – обвиняемият Г.Т., отказал да се съобрази с разпорежданията на служителите на реда и стрелял по тях с въздушна пушка.

При опит да бъде задържан същият оказал яростна съпротива и успял да нанесе и удари на полицаите преди да бъде обезвреден. Мъжът опитал с всякакви сили и средства да възпрепятства изпълнението на служебните ангажименти на служителите на ОД МВР – Варна. Има данни за това, че успял да нанесе средна телесна повреда на един от тях, очакват се резултатите от назначената експертиза.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, а именно „задържане под стража“. Предстои искането бъде внесено за разглеждане в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK