Отличиха студенти от специалност „Мода“ в конкурса за млади дизайнери „Минало в бъдещето“

Снимки: ЮЗУ

Модното ревю се проведе в Сандански

Студентите – финалисти от първия етап на конкурса за художествена скица на модно облекло, който е в рамките на проекта „CREATIVE HUB“, представиха своите готови облекла на модно ревю в Сандански.

В заключителния етап на конкурса за млади дизайнери на модно облекло на тема „Минало в бъдещето“ участваха студентите Вергиния Никлева, 4 курс, специалност „Мода“, Радостина Илиева, 2 курс, специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия, Тетяна Конторщикова, 1 курс, специалност „Мода“, София Донева, 3 курс, специалност „Мода“ и Йорданка Тодорова, 2 курс, специалност „Мода“.

Свои облекла показаха и бившите възпитаници на специалност „Мода“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Димитрина Николова, Вяра Маринова, Ирина Ваклинова, Милена Нгуен и Йорданка Ангелова.

6-членно жури от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло оцени творбите на младите дизайнери.

На първо място журито касира Милена Нгуен. Второто място бе за Тетяна Конторщикова, а трета се класира Ася Стоименова.

Проектът „CREATIVE HUB“ е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF) и от националните фондове за страните, участници в Програмата за сътрудничество Interreg V-A „Гърция – България 2014-2020“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK