Затвор за подсъдим, разпространявал дрога в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

30-годишният мъж е с редица осъдителни присъди

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Надя Георгиева одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок 1 година и 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „строг“ за подсъдимия М. Я.

Съдът призна 30- годишния кюстендилец за виновен в това, че на 09.02.2021 г. в гр.Кюстендил, ул.“Петър Ников“ и на 25.05.2021 г. в обитавания от него апартамент в кв. „Запад“, без надлежно разрешително по Закона  за  контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал, с цел разпространение високорискови наркотични вещества – „ефедрин“,  2 бр. сгъвки с общо нето тегло 1.51 грама и амфетамин, 7 броя топчета с общо тегло 1, 62 грама.

Съдът констатира, че престъпленията по настоящето дело са извършени при условията на реална съвкупност с престъпленията, за които подсъдимия е осъден по 3 НОХД, по описа на РС- Кюстендил, и към момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“. Подсъдимият е осъждан и по други дела.

Съдът счита, че определеното общо наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ следва да се увеличи с 3 месеца, тъй като са извършени множество престъпления с един и същи предмет, през малък период от време. Съдът приспада отчасти изтърпяното наказание по делата, включени в общото наказание.

Определението може да се обжалва и протестира пред САС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK