Путин е регистриран като кандидат за президентските избори

Снимка: БГНЕС

Предизборната му кампания започва веднага

Руският президент Владимир Путин беше регистриран като кандидат за президентските избори на 15-17 март, съобщи в понеделник руската агенция "Интерфакс".

ЦИК е взела решение за това в понеделник.

Очакванията са, че той ще спечели нов шестгодишен мандат, който, ако го изкара докрай, ще го превърне в най-дълго управлявалия руски владетел от XVIII век насам.

Инициативният комитет, който издига Путин, веднага обяви, че предизборната му кампания започва незабавно и ще бъде водена едновременно във всички региони."Кандидатът е регистриран. Започваме много активна кампания", каза Виктор Блажеев от комитета пред репортери в понеделник.

"Интерфакс" го цитира, че във всеки регион на Русия ще има предизборен щаб и всеки субект ще изгради своя собствена кампания.Путин засили репресиите срещу опозицията от началото на войната в Украйна и най-видните му критици или избягаха в чужбина, или бяха хвърлени в затвора.

Действащият президент е четвъртият регистриран кандидат. ЦИК е потвърдила като участници още ръководителя на партията Либерално-демократическата партия на Русия Леонид Слуцки - наследника на Владимир Жириновски, заместник-председателя на Държавната дума от партията "Нови хора" Владислав Даванков, както и депутата от Държавната дума от Комунистическата партия Николай Харитонов.Останалите претенденти имат срок до сряда да представят подписи в своя подкрепа, за да бъдат регистрирани за участие в изборите. / Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK