Условна присъда за обвиняем, хванат с контрабанден тютюн в Усойка

Снимка: Infomreja.bg

Той е осъден да плати разноските по делото

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на тютюневи изделия, без надлежно разрешително съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

Съдът одобри внесеното от прокуратурата споразумение, но след като предложи, а страните приеха увеличаване на условното наказание „лишаване от свобода“, от 8 месеца на 1 година.

Обвиняемият Д. И. / на 29 г., неосъждан / се признава за виновен в това, че: На 01.02.2022 г. в с. Усойка, община Бобошево, в МПС и в пристройка на къща е държал с цел разпространение тютюневи изделия, без надлежно разрешително съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, а именно: нарязан тютюн за пушене 315,170 кг., на стойност 14 182,65 лева с дължим акциз в размер на 47 905,84 лева, като случаят е немаловажен и предметът на престъплението е в големи размери.

Освен това, на 01.02.2022 г. в с. Усойка, в помещение на първи партерен етаж и под навес в двора на къща, в нарушение на установения ред в Закона за акцизите и данъчните складове, е държал техническо съоръжение - един брой електрическа машина за рязане на тютюневи листа и един брой електрическа машина за пълнене на кутии с цигари, за които знаел, че са предназначени за изграждане на съоръжение за производство на тютюневи изделия.

Обвиняемият е осъден да плати разноските по делото. Определението на РС – Дупница е окончателно, съобщават от пресцентъра на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK