Кметът на Благоевград кани жителите да обсъдят съдбата на зоопарка

Снимка: Община Благоевград

Зала "22 септември", 29 май, 18:00 часа

Община Благоевград организира обществено обсъждане на визия за развитието на зоопарка на 29 май от 18:00 ч. в зала „22 септември“.

Целта на обсъждането е благоевградчани да се запознаят и да дадат предпочитанията си за един от двата варианта за развитието на зоологическата градина, разработени по поръчка на Община Благоевград. Те ще бъдат представени от авторите на разработките и от кмета Методи Байкушев.

Общественото обсъждане е в изпълнение на ангажимента на ръководството на Община Благоевград да се допитва до обществеността по важни за развитието на Благоевград въпроси, какъвто е този за бъдещето на едно от любимите места на децата - зоопарка.

След избора на визията за бъдещето на зоологическата градина, ще бъдат финализирана разработената Стратегия за постигането на формулираните  цели и постигането на нов, съвременен облик на зоопарка.

Припомняме, че Община Благоевград спечели  проект за финансиране на изготвянето на стратегия за развитие на зоологическата градина, с която да си осигури възможност да кандидатства за финансиране на цялостен ремонт и реконструкция на зоопарка в областния център по Програма „Околна среда“ 2021 -2027 г.

Жителите на Благоевград ще имат възможност да подават своите предложения и идеи за развитие на зоопарка до 05.06.2024 г. на имейл: [email protected] или на място в деловодството на Община Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//