40 ученици от Дупница тръгват по пътя на Ботевата чета

Снимки: Община Дупница

Най-мащабната патриотична туристическа инициатива се провежда всяка година от 27 май до 2 юни

С подкрепата на Община Дупница, група от 40 ученици и 5 ръководители от средните училища в Дупница ще поемат по пътя на Ботевата чета в традиционния туристически поход "Козлодуй - Околчица".

Инициатор и организатор по включването на дупничани е Марин Михалков от с. Бистрица - дългогодишен участник в похода. Маринко, както всички го наричат, е душата на групата и "майката", която осигурява уюта в биваците, транспорта и домакинската дейност.

На сборния пункт дойде и кметът на Община Дупница Първан Дангов. "Искам да изкажа моята благодарност за това, че сте се организирали и тръгвате по стъпките на Ботев. Най - важното е всички да се върнете живи и здрави.

Дано да ви е хубаво времето, да представите града и училището подобаващо, в което не се съмнявам, и най-вече да се гордеете с участието си в една утвърдила се във времето традиция, в която няма нищо нагласено, помпозно или показно. Ние, като българи, трябва да се гордеем с Ботев и това което е направил. Лек път и да ви е хубаво времето", обяви Дангов.

Най-мащабната патриотична туристическа инициатива се провежда всяка година от 27 май до 2 юни. Участниците преминават над 100 километра по пътя на Ботев, от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан, по предварително изготвена програма. Основен организатор по провеждане на похода е Областна администрация – Враца.

Походът е от III-та категория на трудност и в маршрута са включени обекти от „Опознай България – 100 национални исторически обекта” и „Опознай родния край”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//