Иновация! Туристически бус ще вози гостите на Кюстендил до лесопарк „Хисарлъка“

Снимки: Infomreja.bg

Кметът инж. Атанасов: Абитуриентските тържества започват утре от 18 часа на площад „Велбъжд“

Туристически бус ще вози жителите и гостите на Кюстендил от центъра на града до лесопарк „Хисарлъка“ и обратно.

„Разкрихме туристическа линия. Благодаря на превозвача в лицето на „Пътнически превози“ – Кюстендил, които закупиха въпросния автомобил и го брандираха с красиви фотографии от Кюстендил.

Този туристически бус ще бъде по подобие на туристическото влакче в миналото, което също бе собственост на „Пътнически превози“. Заради промяна в нормативната уредба – туристически влакчета не могат да пресичат пътища, се наложи да бъде закупен туристическияя бус. Целта е той да радва жителите и гостите на община Кюстендил“, обяви кметът инж. Огнян Атанасов, който направи първата туристическа обиколка до лесопарк „Хисарлъка“, заедно с журналистите от Кюстендил.

Инж. Атанасов обяви още, че през последните 6 месеца Община Кюстендил се опитва да се утвърди като туристическа дестинация.

„Правим всичко възможно да възстановим туристически атракции в града, да създаваме фестивали, а това е част от концепцията – да имаме туристически транспорт, с който да се придвижват туристите“, заяви още градоначалникът.

Туристическият бус започва да работи официално от 24 май, а цените ще бъдат поносими.

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов уточни още, че абитуриентските балове започват от утре, а първият бал е на учениците от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“.

„Каня всички наши съграждани да присъстват от 18 часа на площад „Велбъжд“. Всичко ще се случва в центъра на Кюстендил, пред погледнете на нашите съграждани. Ще бъде много културно събитие, с което ще можем да се гордеем. Към 18.30 утре ще започнат да пристигат абитуриентите, за да можем да се насладим на завършването на тези прекрасни и креативни деца, с които заедно направихме сценария, по който те ще бъдат изпратени.

Опитахме се да създадем нещо ново, нещо което да радва абитуриентите, направихме цялата концепция съвместно с тях, до вчера сме работили с представители на всички училища и мисля, че стана един много красив празник по изпращането на абитуриентите“, заяви още инж. Атанасов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//