24-и май в Югозапада: Спортен полуден в Разлог събра ученици и учители

Снимка: Община Разлог

Учителите изпратиха зрелостниците

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост. Това е денят на буквите, на просветата, на духа. В РПГ ,,Н. Стойчев" празникът започна в радостна атмосфера, с изключително вълнение и оживление. Г-жа Пенева, директор на училището, поздрави учители, родители, както и абитуриентите по случай Деня на просветата и културата. Г-жа Пенева връчи и грамоти за отличен успех, както и грамоти на ученици за активно участие в училищния живот. По традиция дванадесетокласниците предадоха знамето на училището на новите знаменосци, които трябва да го съхранят. Ученици от 8-и и 10-и клас отправиха своя искрен поздрав към учителите и абитуриентите. Учителите изпратиха зрелостниците на училището с пожелания за успехи, да преодоляват трудностите и никога да не забравят своето училище.

След тържественото изпращане на абитуриентите в РПГ „ Н. Стойчев“ учители организираха спортен полуден на учениците от 8-и, 9-и и 10-и клас. За учениците от осмите класове бе организиран поход до панорамна алея Стъпалата, а останалите ученици премериха сили на волейболното игрище във физкултурния салон на гимназията. Инициативата за организирането и провеждането на спортни дейности в училище бе с подкрепата на г-жа Пенева, директор на гимназията. Основна цел на учителите бе да покажат на учениците, че спортуването поддържа тялото здраво.

С "Върви, народе възродени" започна празникът в чест на светите братя Кирил и Методий и на славянската азбука в ОУ "Никола Парапунов".

Тържествената част премина под звуците на песните на малките и по-големите възпитаници.

Поздрав към всички ученици и учители отправи госпожа Пелтегова - директор на училището. След което седмокласниците собственоръчно изработиха венец от красиви градински цветя, който поднесоха пред ликовете на двамата първоучители в малката сграда на училището.

НУ "Яне Сандански" отбеляза празника на Българската култура и писменост с празнична програма в двора на училището. С песни и стихотворения учениците почетоха паметта на светите братя Кирил и Методий. Д-р Георги Тренчев - директор на училището, поздрави учители и ученици за празника и награди отличилите се с отличен успех малчугани на националната олимпиада "Знам и мога".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK