Лошото време в страната продължава, в област Благоевград се борят с щетите

Снимка: Община Петрич

Нивото на реките Струма и Места е много високо

Лошото време в страната продължава. Възможни са гръмотевични бури в района на Смолян, Гоце Делчев и Пловдивско, съобщават от Метео Балканс.

Нивото на реките Струма и Места е много високо и предизвика бедствени ситуации по поречието си.

Съобщава се за прекършен мост в село Господинци.

Тежко пострадал е квартал Бухото, Петрич.

Техниката работи от полунощ за овладяване на свлачища и разчистване на пътища. Затворен след подкопаване на асфалта е новият път за с. Беласица. Дерета наводниха улиците в кв. "Бухото", усложнена беше, но се овладя обстановката при I ОУ "Кочо Мавродиев".

Цялата налична техника е на проблемните места в града и селата. Тежко е в подгорските села, където дъждът беше и най-обилен. Работата няма да спре на терен. Усложнява се в района на помпите, които подават питейна вода за Петрич и три села, залети са площите около тях. Няма бедстващи хора. Над 100 л./кв.м. е дъждът за денонощие. Реките Струма и Струмешница имат разливи. 

Отсечката от Подгорския път между село Камена и село Яворница е затворена за движение, съобщават от Община Петрич.

Пътуващите от град Петрич за село Яворница могат да ползват обходен маршрут през ГКПП Златарево, с. Габрене, с. Скрът, с.Ключ, с. Яворница, където пътят е отворен за движение.

Пътуващите от град Петрич за село Камена могат да ползват маршрута Петрич - посока към село Първомай - Златарево по път 198, с. Беласица, с. Коларово, с. Самуилово, с. Камена, където пътят е отворен за движение.

Метеорологичните условия създадоха предпоставка за повишение речните нива и образуването на свлачища на земни маси в община Сандански.

В момента свлачища на земни маси върху общинските пътища има в районите на селата Дебрене, Горна Сушица, Кърланово, Сугарево, Ласкарево и Лебница. Падналите дървета и земните маси в с. Дебрене и с. Горна Сушица са отстранени и пътят за автомобили вече е проходим. Аварийни екипи работят по отстраняването на паднали дървета и земни маси и в останалите населени места.

Значително са се повишили речните нива на реките Санданска Бистрица, Склавска, в района на с. Ласкарево, Сугаревска, Лебнишка и Струма.

Вчера и днес, аварийни екипи на община Сандански, със специализирана техника, извършват укрепителни и отводнителни дейности в засегнатите райони, които ще продължат до намаляване на дъждовете и понижението нивата на реките.

Река Места при с. Балдево излезе от коритото си.

Залети отново са земите около река Струма при Е-79 и АМ „Струма“ край Полигона. Къщите в участъка при кръговото кръстовище, делящо главния път и магистралата са отново във вода, както съобщи ИНФОМРЕЖА.

Обявено е бедствено положение в Симитли.

Малко преди обед мъж бе изтеглен с лодка от „остров“ в река Струма, където са животните му и обора.

Свлачище разчистват и при село Градево, където преди година дере бе подкопано от водата и крайната част на платното на пътя Симитли – Разлог – Банско бе компрометирана.

Разчистват и в центъра на село Филипово, където се свлече земя. Обстановката в селото, както и в Осеново остава усложнена.

Река Осеновска е направила доста поражения. Подокопала е подпорна стена при село Филипово.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK