Скандали в ОбС –Дупница, заради проваления избор на управител на общинската болница

Снимка: Infomreja.bg

Изборът на управител на общинската болница беше нарочно провален, обяви кметът

Официално заявявам пред Общински съвет Дупница, че изборът на управител на Общинската болница беше нагласен и нарочно провален, с ясното съзнание да се даде повече време на хората, които така или иначе, зад кадър, си играят със съдбата на болницата.

Нека Комисията по здравеопазване внимателно прегледа документите, които бяха представени от сегашния изпълняващ длъжността директор. Най-малко от там липсва едно листче , на което пише квалификация „здравен мениджмънт“, заяви по време на заседание на ОбС- Дупница, кметът на общината Първан Дангов.

Той посочи, че не може д-р Николов с димпломна квалификация от Аграрния университет в Пловдив, да участва в конкурс за медицински директор, като в условията на този конкурс е посочено да има здравен мениджмънт.

Дангов е категоричен, че в момента се върви към ликвидация на хирургично отделение. „В момента тече покрива на родилно отделение и на никой това не му прави впечатление. А когато падне нивото на общинската болница , тя ще се превърне в една обикновена амбулатория. Зад всичко това стоят политически представени общински съветници и за жалост хора с лекарски дипломи.

Ако мислите, че съдбата на Общинската болница се намира в нечии чужди ръце, бъркаме всички. Ако мислите, уважаеми г-н Председател, сваляйки нивото на общинската болница и губейки това здравно заведение на здравната карта, ние ще подобрим качеството на живот и качеството на здравните услуги, грешите. Ние в момента вървим в нечия лична изгода. Когато се намесят нечисти цели и интереси, с политически привкус, това се нарича беззаконие, безхаберие и липса на човечност“, категоричен бе кметът.

Той обяви още, че нарочно РЗИ не са изпратили техен представител на последния конкурс с идеята да го провалят.

Отговор към кмета направи Йонко Герков, който заяви, че д-р Николов е имал завършен здравен мениджмънт. “Правете разлика между това, когато кандидатът не е лекар и се изисква здравен мениджмънт и когато е лекар“, обяви той.

Началото на сесията започна с подарък от страна на общинския съветник от ГЕРБ – Емил Гущеров, който подари 13 дървета на Общината с идеята те да бъдат засадени на мястото на отсечените.

"Аз ще даря на вас тези 13 дръвчета, на които кореновата система не е агресивна. Има кестени, липа и дъб, който е червен, със сигурност ще намери място в градската среда на община Дупница“, заяви Гущеров.

Той отправи отново питане към Дангов за „безразборната сеч“ на площад „Свобода“.

„След като институциите се произнесат, тогава ще получите отговор и вие. Документите са предоставени на отговорните институции“, коментира кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//