Бойко Рашков представил контрабандистите Димитрови на МВР шефа

Снимка: БГНЕС

Знаел още и за вечеринки, на които в дома на Бойко Рашков се кадрувало

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че познава баща и син Димитрови, знае интересни неща за Стефан Димитров, който бил чест гост в МВР.

Зная го от Бойко Рашков, заяви Калин Стоянов.

Знаел още и за вечеринки, на които в дома на Бойко Рашков се раздавалиКалин Стоянов, Бойко Рашков, Димитрови, контрабандисти задачи как вътрешният министър да бъде дискредитиран. Оттам нататък е започвало кадруването кой да е министър и кой заместник, по думите му. Затова и голяма част от ръководния състав на силовото министерство се е познавал с Димитрови.

Калин Стоянов отчете, че скандалът е голям и ще нанесе големи репутационни щети на МВР.

Живко Коцев му казал, че иска да отиде в прокуратурата и поискал в сряда, четвъртък и петък да е в отпуск, стана ясно още от думите на вътрешния министър. Същия ден вечерта е направен обиск в кабинета му, като преди това се обадили на Стоянов да му кажат, че е добре да присъства.

След това с Живко Коцев са имали разговор, тогава главсекът изразил желание да напусне системата. Силовият министър не знае дали върху Живко Коцев е оказван натиск, но предположи, че вероятно някой го съветва.

Практика е до назначаване на нов главен секретар, тази позиция да се изпълнява от зам.-главния секретар.

Вътрешният министър Калин Стоянов призна, че е бил разпитван в прокуратурата. Питан е за кадрови назначения в РДВР Хасково. Асен Василев лобираше за определен човек в Хасково, заяви той пред медиите преди заседанието на временната комисия за аферата в Митниците и потенциалната връзка на бившия финансов министър. Стоянов каза, че няма как да го принудят да назначи конкретен човек.

На въпрос за предстоящите избори, Калин Стоянов припомни, че не силовото министерство организира изборите, а само ги охранява, както и противодейства на купуването на гласове. Калин Стоянов увери, че МВР ще се справи с честността на изборния процес. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK