Йотова: Гласувах с надеждата за управление с ясни взаимоотношения между партиите

Снимка: Президентство

Вицепрезидентът призова българските граждани да гласуват, защото „правото на избор е едно от най-големите човешки права“

Разчитам, че с моя глас няма да има повече унизителни за нас, българските граждани, сглобки като начин на управление. Гласувах с надеждата за различен тип управление на България, в който има ясни взаимоотношения между политическите партии и ясна програма какво предстои пред България следващите месеци. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас на предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент.

На въпрос дали ще бъде сформирано правителство след изборите, вицепрезидентът посочи, че не е оптимист предвид поведението на някои партийни лидери, част от доскоро управляващото мнозинство.  Тя изрази надежда, че все пак разумът ще победи.

„Гласувах и за български представители в Европейския парламент, за добре подготвени хора, които знаят какъв е българският интерес в Европейския съюз. Хора, които ще бъдат коректив на Европейската комисия, а няма безпрекословно да се съгласяват с всичко. Хора, които искат ЕС да върне лидерските си позиции“, заяви Йотова.

 Запитана дали служебното правителство се е справило с организацията на изборите, вицепрезидентът каза, че трябва да се изчака краят на изборния ден. „Имаше много сигнали за търговия с гласове, но така и не разбрахме в полза на коя партия са“, посочи Илияна Йотова.

 Вицепрезидентът призова българските граждани да гласуват, защото „правото на избор е едно от най-големите човешки права“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//