Първа танцова работилница в Кюстендил

Снимки: Сдружение „Партньори – Кюстендил“

Много граждани и гости на града се включиха в заниманията и се справиха страхотно

Първата танцова работилница на Сдружение „Партньори – Кюстендил“ се проведе снощи в центъра на Кюстендил. Въпреки високите температури, много граждани и гости на града се включиха в заниманията и се справиха страхотно.

Под изключително професионалното ръководство на младия хореограф на Танцова формация „Партньори“ – Тони Кенов, всички желаещи научиха няколко хора от различни националности.

Първото хоро, с което се справиха бе „софка“ – традиционно гръцко хоро от Егейска Македония. Следващото хоро бе от Украйна и по-точно от Бесарабия, с името „молдованско“. Много популярно и обичано хоро в Бесарабия, което всички участници в работилницата снощи харесаха и усвоиха с лекота. Малко по-предизвикателни бяха бързите танци от северната ни съседка Румъния, но дори и те бяха усвоени от голяма част от танцуващите.

Работилницата завърши с традиционно българско хоро и много настроение!

Всички, които се включиха снощи и всички, които са пропуснали, но имат интерес, могат да очакват следващата ни работилница през месец Август, на същото място. Тогава ще имат възможност да се запознаят с танци от други националности. Ако не ви се чака до август, можете да се включите в регулярните репетиции на танцова формация „Партньори“, всеки понеделник, сряда и петък от 18:00 часа, в двора на Регионалния исторически музей.

Видео-уроци на хората можете да намерите на страницата на Сдружение „Партньори – Кюстендил“ и във фейсбук страницата на Танцова формация „Партньори“ и можете да ги разучавате у дома или с компания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK