Български възход регистрираха листата си в Благоевград

Снимка: Български възход

Георги Самандов е водач

Български възход регистрираха листата си с кандидати за народни представители в Благоевград.

Целта за изборите ни е удвояване на общонационалния резултат от миналата година. Регистрирахме листа от 11 души – само титуляри, от хора, доказали се професионалисти, бизнесмени и общественици. Поставяме си цел за поне два мандата от 1 МИР – Благоевград, каза Георги Самандов.

Почти всички общини в региона са представени, като водач на листата е инж. Георги Самандов, следван от Христо Гушков, а трети е Явор Хайтов, Костадин Кърджалийски – четвърти, а на пето място Мартин Томов.

Това, дали ще преборим ИТН в Пиринско, е въпрос на кампания. Ние искаме диалог в името на България, защото имаме нужда от сигурност и стабилност, а те минават през едно редовно  управление. Такова ние можем да съставим и да управляваме правилно. Генерал Янев беше най-успешният служебен министър-председател, допълни Самандов.

Той заяви, че е важно гражданите да бъдат мотивирани да гласуват макар и на шести по ред избори.

Българите трябва да възпроизведат правото си на глас, за да може да има легитимност на самия избор, а не някой да управлява със 100 000 гласа, каза Самандов.

Той подчерта, че в 49-ото Народно събрание за „Български възход“ са приоритетни следните теми: развиване на ядрената енергетика; изграждане на механизъм за реакция при природни бедствия и аварии; засилване на охраната на границата; предприемане на мерки за преодоляване на последствията от войната в Украйна върху българската икономика; модернизиране на отбранителните способности на армията.

Самандов коментира и скандалите, свързани с решението на ЦИК за обобщени резултати от смесеното гласуване:

Ние винаги сме били против хартиената бюлетина. Призоваваме ЦИК и служебното правителство да направят всичко възможно всичко да е явно и чисто.

Самандов води листата на БВ на тези избори, а през миналите избори бе Надя Самарджиева, която няма да бъде част от листата, но продължава да е в изпълнителния съвет на партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK