Три месеца ще проверяват имало ли е съдии в групата на Мартин Божанов-Нотариуса

Снимка: Infomreja.bg

Единодушно съдебните кадровици определиха като неин предмет проучване на съдебни дела

Казусът с "Нотариуса" отново на дневен ред във ВСС. И днес Съдийската колегия не взе конкретни решения за комисията, която ще проверява твърденията на съдия Владислава Цариградска. Показанията за заплахи срещу съдийката от Луковит станаха център на внимание след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, пише Нова тв.

Доста общи насоки бяха дадени по време на заседанието на Съдийската колегия. Това, което стана ясно е, че председателите на върховните съдилища, както и още шестима кадровици ще участват в комисията. Те трябва да изискват данни от МВР, НАП, Прокуратурата, ДАНС и Бюрото за контрол на специалните-разузнавателни средства, в които може би има данни за делата, за които Мартин Божанов е бил страна, без значение дали става въпрос за наказателни или търговски дела. На този етап обаче продължава да не е ясна ритмичността на заседанията, нито първите задачи, които те трябва да разгледат. Ще се вземат под внимание думите на Николай Стайков от АКФ, който говори, че Мартин Божанов е имал интерес към делата по обявяването в несъстоятелност на КТБ, част от имотите на осъдения за наркотрафик Евелин Банев-Брендо, както и част от бизнес интересите и търговските спорове на убития бизнесмен Борислав Манджуков.

„По отношение на председателите искам да ви кажа, че може би на въпрос, който да бъде оставен за разглеждане от самата комисия, струва ми се, че председателят на една такава комисия не би имал някакви извънредни правомощия, за да бъде изрично включван в това решение. Нека да си реши комисията – един, двама, трима, всички да са председатели.... просто както си решат”, заяви Галина Захарова, председател на ВКС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK