След заложнически екшън в Пловдив: Венцислав Караджов се предал сам

Снимка: БГНЕС

Той бе задържан, без да бъдат използвани физическа сила и помощни средства

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор.

„Благодаря на колегите от ГДЖСОБТ, Института по психология на МВР, ОДМВР - Пловдив, както и на Окръжна прокуратура – Пловдив за професионално свършената работа“.

С тези думи министърът на вътрешните работи отбеляза действията на сформирания снощи щаб, в резултат на които, след продължили повече от 10 часа тежки разговори, барикадиралият се мъж бе убеден да се предаде.

Той бе задържан, без да бъдат използвани физическа сила и помощни средства, съобщават от пресцентъра на МВР.

Венцислав Караджов е бил отведен рано тази сутрин. През цялото време мъжът твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него разговаряха и психолози.

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело срещу сина си, което спечелили. 

В рамките на посещението си в Казанлък вътрешният министър каза пред журналисти, че към днешна дата сигналите за купуване на гласове и за нарушаване на изборното законодателство са 46, има образувани и 16 досъдебни производства. „Работим активно, най-много сигнали за момента има в Бургаска област. Вече сигнали са постъпили и в столичната дирекция, както и в дирекциите в Ямбол, Русе и в други областни градове“.

По повод предстоящите абитуриентските балове министър Стоянов отправи апел към зрелостниците, техните родители и приятели да бъдат разумни и да спазват правилата, за да бъдат празничните дни изпълнени само с положителни емоции.

Националната служба за охрана излезе с изявление във връзка с катастрофата:

"Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си.

Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина"

Кратък брифинг даде адвокатът на Венцислав Караджов:

Караджов е направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си. Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата. Не полицията го е убедила да се предаде. Подходът на униформените е бил малко по-агресивен. 

Веднага, след като Тошкова разбрала, че решението по делото е излязло, тя уведомила Караджов: Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни.

Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен: Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби. И той, и аз не приемаме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//